*OBAVIJEST ZA POTROŠAČE - Povlačenje proizvoda - VIŠE>>.
Folijarna gnojiva

PLONVIT® – SERIJA FOLIJARNIH TEKUĆIH GNOJIVA ZA POLJOPRIVREDNE USJEVE

Gnojiva iz serije PLONVIT® odlikuju se odličnom topljivosti i sposobnosti miješanja s drugim agrokemikalijama, zbog čega su temelj prihrane mikroelementima svih vrsta poljoprivrednih biljaka. Sadrže pomno odabrane grupe mikroelemenata u količinama i omjerima koji odgovaraju potrebama pojedinih vrsta biljaka. Mikroelementi, koji se nalaze u gnojivima, su u helatnom obliku, zahvaljujući tome biljke ih vrlo brzo usvajaju. Osim toga, sadrže magnezij i dušik koji izravno potiču proces upijanja i usvajanja mikroelemenata.

Zahvaljujući INT tehnologiji biljke „prepoznaju“ hranjive sastojke i tvari za stimulaciju kao proizvode vlastitog metabolizma, što rezultira time da se učinkovito i produktivno prenose kroz biljku.

PREDNOSTI INT TEHNOLOGIJE:

  • brza usvojivost i premještanje hranjivih elemenata i stimulirajućih tvari kroz biljke
  • biljke bolje iskorištavaju stimulirajuće tvari
  • trenutna reakcija biljaka na folijarni tretman
  • smanjuje gubitaka prinosa u stresnim uvjetima
  • značajno smanjuje rizik od ispiranja primijenjenih agrokemikalija uslijed kiše

U slučaju INT tehnologije transfer hranjivih tvari iz listova kroz floem je poboljšan. Zbog toga što biljka prepoznaje formulu INT kao prirodni proizvod fotosinteze, promet hranjivih tvari u oba smjera je učinkovitiji.

PLONVIT® ŽITARICE je tekuće, višekomponentno gnojivo za folijarnu prihranu žitarica i trava za proizvodnju sjemena. PLONVIT® ŽITARICE brzo i učinkovito opskrbljuje biljke mikroelementima u omjeru koji odgovara prehrambenim potrebama žitarica, posebno bakrom (Cu), manganom (Mn) i cinkom (Zn), na čiji su nedostatak žitarice posebno osjetljive.

PLONVIT® ULJANA REPICA je tekuće, višekomponentno gnojivo namijenjeno za folijarnu prihranu uljane repice i ostalih uljarica kao što su: gorušica, suncokret, lan. PLONVIT® ULJANA REPICA brzo i učinkovito opskrbljuje biljke mikroelementima u omjeru koji odgovara prehrambenim potrebama uljarica, posebno borom (B) i manganom (Mn), na čiji su nedostatak posebno osjetljive.

PLONVIT® KUKURUZ je tekuće, višekomponentno gnojivo namijenjeno za folijarnu prihranu kukuruza. PLONVIT® KUKURUZ brzo i učinkovito opskrbljuje biljke mikroelementima u omjeru koji odgovara prehrambenim potrebama kukuruza, posebno cinkom (Zn) i borom (B), na čiji je nedostatak kukuruz posebno osjetljiv.

PLONVIT® SOJA je tekuće, višekomponentno gnojivo namijenjeno za folijarnu prihranu soje. PLONVIT® SOJA brzo i učinkovito opskrbljuje biljke mikroelementima u omjeru koji odgovara prehrambenim potrebama soje. PLONVIT® SOJA sadrži visoke doze kobalta (Co) i molibdena (Mo) – odgovarajuće za intenzivni uzgoj soje. Kobalt i molibden su neophodni za biljke koje žive u simbiozi s korijenskim kvržičnim bakterijama.

PLONVIT® ŠEĆERNA REPA je tekuće, višekomponentno gnojivo namijenjeno za folijarnu prihranu šećerne repe i blitve. PLONVIT® ŠEĆERNA REPA brzo i učinkovito opskrbljuje biljke mikroelementima u omjeru koji odgovara prehrambenim potrebama repe, posebno borom (B) i manganom (Mn), na čiji je nedostatak šećerna repa posebno osjetljiva.

Prednost PLONVIT® gnojiva je INT Tehnologija koja povećava usvojivost hranjivih sastojaka i ima bio-stimulirajuća svojstva, zbog čega ova gnojiva učinkovito hrane usjeve i pozitivno djeluju na razvoj i prinose biljaka. 

Join the conversation

Pratite nas
VRH
Košarica 0