Axial-Flow 250 Serija

TRI MODELA OD 498 DO 634 KS

Izgrađen za izazove povezane s visokim prinosima usjeva, klimatskim promjenama i potrebom da postanu sve učinkovitiji, Case IH Axial-Flow® kombajni ponovno mijenjaju krajolik tehnologije žetve. S najnovijim značajkama, uključujući automatsku tehnologiju žetve AFS Harvest Command ™, serija 250 udovoljava zahtjevima velikih suvremenih gospodarstava i ugovorene proizvodnje: brza žetva, povećana mogućnost izvršavanja čak i u najzahtjevnijim uvjetima uz isporuku nepobjedive kvalitete zrna. Kao izumitelj dizajna single Axial-Flow® rotora na samohodnim kombajnima, Case IH se kontinuirano bavi inovacijama kako bi se povećala produktivnost. Uvlačni kanal, rotor, spremnik za zrno, sustav za pražnjenje i automatsko podešavanje dizajnirani su za obradu velikih količina usjeva i olakšavaju vašu žetvu.

Serija kombajna Axial-Flow serije 250 obuhvaća najnoviju automatiziranu tehnologiju žetve Case IH, AFS Harvest Command ™, koja olakšava operateru prilagodbu kombajna na mijenjanje uvjeta žetve tijekom dugog radnog vremena. Opcija za kombajne s visokokvalitetnim spremnicima za zrno i sustavima za istovar; ovo je revolucionaran, samodostatan sustav koji komunicira sa svim ključnim elementima kombajna i optimizira postavke kombajna prema jednoj od četiri odabrane strategije za isporuku maksimalnog kapaciteta u svim uvjetima žetve. U stvarnom vremenu postavke poput brzine rotora, podešavanja lopatica rotora, brzine čišćenja ventilatora i otvora za sito automatski se i kontinuirano mijenjaju kako bi se osigurala najveća produktivnost i kvaliteta zrna – bez intervencije vozača. Sve vrste operatora će dobiti iz sustava, ali oni koji su manje iskusni osobito će imati koristi, budući da kombajn sada poduzima potrebne odluke za optimizaciju performansi.

JEDNOSTAVNO UPRAVLJANJE U SVIM UVJETIMA

– Automatski podesive lopatice rotora i brzina rotora
Brzina rotora i novo elektronsko podešavanje lopatica određivati će učinkovitost izvršavanja i separacije učinkovito u svim uvjetima žetve. Oboje je regulirano novom opcijom AFS Harvest Command ™ opcijom za kontrolu gubitka zrna i oštećenja zrna. Podešavanje lopatica rotora može bit kao samostalna stavka, bilo da se podešava ručno ili kao verzija koja se podešava iz kabine.

– Automatski upravljiva brzina ventilatora i podešavanje sita
Bez obzira da li se radi o kombajnu koji ide uzbrdo ili nizbrdo, i bez obzira na opterećenje sustava za čišćenje, AFS Harvest Command™ postavlja brzinu ventilatora za čišćenje i otvaranje sita kako bi se smanjili gubici i dobili najčišći uzorak zrna u spremniku zrna.

– Kamera za kvalitetu zrna
Kamera za kvalitetu zrna procjenjuje količinu materijala koja nije zrno i slomljena zrna u uzorku zrna na putu do spremnika. Ovi parametri se zatim koriste za optimizaciju postavki za izvršavanje i čišćenje – potpuno automatski.

Brošura

Fotografije

NAJBOLJA KVALITETA ZRNA –
ČAK I U LOŠIM UVJETIMA 

Posebno razvijen za promjenjive uvjete žetve, Axial-Flow ST rotor ključ je za najvišu kvalitetu zrna. Dizajniran sa letvom za otresanje koja omogućava propuštanje slame, a ipak zahvaća sve, omogućava operaterima postizanje visoke propusnosti i kvalitete izvršavanja, osobito u visokim prinosima i oštrim europskim uvjetima. Efekt višestrukog propuštanja, premještanje usjeva više puta preko korpi, omogućuje nježan efekat izvršavanja kako bi izbrisao tvrdokorna zrna, dok rotacija stvara velike centrifugalne sile, pomičući zrno bez mehaničkog utjecaja kroz korpe. Ovaj Axial-Flow koncept neosporni je lider u nježnom izvršavanju i nenadmašnom neoštećenom sadržaju uzorka zrna

PROPUSNOST KOMBAJNA POČINJE OVDJE

Axial-Flow uvlačni kanal dizajniran je za visoku učinkovitost, stabilnost i lako rukovanje. Opremljen za najveće hedere širine do 14 m i kukuruzne hedere sa do 18 redi, serija 250 nudi dvije HD opcije (HD= heavy duty/ teški uvjeti), proširenih s 15% i 35% većim kapacitetom podizanja. Izvrsna visina podizanja od 1,35 m, pomaže okretanju na uvratinama i postavljanje hedera na transportna kolica. Dok hederi širine do 14 metara isporučuju masivne količine materijala u uvjetima visokog prinosa, uvlačno grlo je doraslo zadatku. Veliki promjer uvlačnog grla, robusne letve na uvlačnom lancu i poboljšani prijenos uvlačnog grla nose materijal ravnomjerno u rotor. Strani materijal kao što je kamenje smješten je u velik skupljač kamena uz pomoć  rotirajućeg valjka, zaštićenim sa sigurnosnim kvačilom protiv oštećenja.

UPRAVLJANJE OSTACIMA –
POČETAK ZA SLJEDEĆE USJEVE

Bez obzira na to prethodi li konvencionalnom, min-till ili no-till uspostavi, fino rasječena, ravnomjerno raspršena slama osigurava najbolji početak za slijedeći usjev, jačanje sloma i povećanje brzine uključivanja kroz prirodne procese. Izaberite iz integrirane verzije sječke ili sustava Xtra-Cutting koji odgovara vašim zahtjevima. Integrirana sječka koristi se za sjeckanje ili za prenošenje ostataka. Dostupna su četiri različita načina rada: tipični način sjeckanja, raspršivanje dugačke slame, sa ili bez pljeve. Slama iz rotora i pljeva iz sustava za čišćenje se miješaju i šire ravnomjerno tijekom procesa raspršivanja, bez obzira koji se sustav koristi. I ovisno o tome koji je način odabran, to je brz i jednostavan proces koji se prebacuje iz skretanja na sjeckanje, izvedeno sa sjedala preko AFS 700 Pro monitora.

100% PRODUKTIVNOST

Samonivelirajući sustav za čišćenje, kao i prilagodljiva brzina ventilatora za čišćenje koja reagira na topografiju – koju kontrolira operater ili opcija Harvest CommandTM – namijenjena je za pomoć bez obzira na uvjete i vrstu polja i kulturu koju radite. Prethodno očišćeno zrno šalje se izravno u donje sito, olakšavajući opterećenje na gornjem situ što rezultira povećanjem učinkovitosti čišćenja, uz minimalan gubitaka zrna. Senzor nagiba inicira izravnavanje ukupnog sustava čišćenja, koji se spušta do 12% prilikom rada na kosinama. Ovaj samonivelirajući sustav sita omogućuje upotrebu kombajna uz punu snagu i stalno visoki učinak čišćenja, bez obzira na nagib.

BRZO, PAMETNO I EFIKASNO RUKOVANJE ZRNOM 

Kapacitet spremnika zrna i brzina istovara ključ su za učinak. Uz brzinu istovara od 113 l/s, Axial Flow 250 serija kombajna sa sustavom za pražnjenje ima dovoljno kapaciteta za pražnjenje spremnika za zrno u roku od dvije minute. Modeli 8250 i 9250 imaju veći spremnik za zrno od svih s nevjerojatnih 14.400 litara. Dodatni sustav za pražnjenje visokog kapaciteta (HC) prazni se brzinom od 141 l/s na 7250 ili 159 l/s na 8250 i 9250, čime se smanjuje vrijeme istovara kod visokih prinosa usjeva, bilo u pokretu ili na uvratinama, povećavajući produktivnost i kombajna i prijenosa zrna. Istovarne cijevi su dovoljne duljine kako bi se omogućila udobna udaljenost između prikolice i kombajna kada se istovara u pokretu i pogodna je za 12 m kontrolirane prometne sustave.

NEPOBJEDIVA KVALITETA ZRNA

Sposoban za žetvu preko 130 različitih usjeva uz pomoć brze i jednostavne adaptacije, Axial-Flow kombajni su među najnaprednijim strojevima na tržištu. Zahvaljujući jednostrukom rotoru Axial-Flow dizajna, Case IH kombajni dosljedno isporučuju najbolje kvalitete zrna i minimalan gubitka zrna. S opcijom AFS Harvest Command ™ nova serija 250 ima najnoviju tehnologiju žetve s automatskim podešavanjem sita i automatskim podešavanjem ventilatora za čišćenje kako bi se dobio najčišći neoštećen uzorak zrna uz minimalne gubitke. Dodatna kamera za kakvoću je dostupna kako bi oblikovao kompletan AFS Harvest CommandTM sustav, procjenjivala razina materijala koji nije zrno i slomljena zrna i radila u potpuno automatski i u stvarnom vremenu za podešavanje postavki.

POVEĆANA TRAKCIJA SA NISKIM PRITISKOM NA TLO 

Moderna tehnologija guma omogućava kombajnu veliku brzinu vožnje na cesti i niski pritisak na tlo kako bi zaštitili tlo u polju. Axial-Flow® kombajni mogu se opremiti  gumama bilo  VF710/70 R42 za transportne širine ispod 3.5m do IF900/60R32 za mekše tlo. S mogućnošću prednjeg kolosijeka moguće je pojačati vučnu i plivajuću snagu za učinkovitu zaštitu tla na osjetljivim tlima, uz osiguravanje transportne širine od samo 3,5 m na stazama od 610 mm. Hidrostatski pogon ima opciju motora promjenjive brzine koja poboljšava sposobnost prianjanja i uspona za dosljednu brzinu. Novi mjenjač sa dvije brzine s hidrauličkim high/low prekidačem pruža dovoljno vuče za rukovanje u teškim uvjetima. Ovisno o vašim zahtjevima u pogledu udobnosti pogona i pritiska na tlo, možete birati između opcije pokrivenim gumom  ili suspendiranim gusjenicama.

UDOBAN POSAO OD ZORE DO SUMRAKA 

Naši inženjeri stvorili su jedan od najtiših, najvećih i najudobnijih kabina na tržištu, dizajniranim za duge i profitabilne dane. Serija Axial-Flow 250 dizajnirana je za jednostavnim upravljanje. Iza vrata kabine naći ćete dovoljno prostora, s izvrsnom udobnošću, dodatno poboljšanom ergonomskim izgledom, zračnim ovjesom sjedala, niskom razine buke i velikom preglednošću. Kada se žetva proteže kasno u noć, ugrađena svjetla na krovu Axial-Flow 250 pomažu za osvjetljavanje radnog područja. Za potpunu kontrolu, bitne funkcije su integrirane u desnu konzolu i višenamjensku upravljačku polugu. Najčešće korištene značajke i monitor AFS Pro 700 su pri ruci i ergonomično postavljeni.

PRECIZNOST JEDNAKO PERFORMANSA

Case IH Advanced Farming Systems (AFS ™) prikuplja i isporučuje važne podatke za vaše odluke u upravljanju kultiviranjem usjeva i upravljanje troškovima. Pomoću AFG AccuGuide GPS automatskog upravljanja, kombajn se automatski vodi – s ponovljivom točnošću do 2,5 cm, kako bi se smanjila preklapanja i smanjilo vrijeme i potrošnja goriva tijekom žetve. Tehnologija preciznog uzgoja smanjuje zamor rukovatelja, povećava produktivnost i omogućava vam iskorištavanje punih mogućnosti kombajna. Pomoću značajke AFS Connect ™ svi se vaši podaci prenose na vaše računalo u stvarnom vremenu, što vam omogućuje pružanje trenutnih savjeta i uputa kad god vam je potrebno da odmah prilagodite način rada.