Prese za okrugle bale serija RB 545 sa fiksnom komorom

RB545 i RB545 Silage Pack prese za okrugle bale tvrtke Case IH osmišljene su kako bi baliranje bilo brže, jednostavnije i lakše, a istodobno da pružaju bolje rezultate.

POVEĆANA ZBIJENOST BALA – VEĆA VRIJEDNOST KRMIVA

Silazno baliranje je sve o dobivanju kvalitetne trave što je brže i čišće moguće, bilo da se radi o iznimno suhom materijalu ili gustom zelenom usjevu. Prese za okrugle bale Case IH RB544 oblikovane su tako da brzo i pouzdano pakiraju vašu travu, bez obzira na izazove koje mogu stvoriti klimatske, vremenske ili uvjeti zemlje, kako bi se osigurala maksimalna zaštita kvalitete listova i sadržaja šećera. Njihova sposobnost da stvori kompaktan biljni materijal kako bi stvorili bale najveće gustoće znači da zapravo proizvode manje bala po hektaru, smanjujući troškove omatanja i podizanje kvalitete silaže.

Fotografije

Brošura

PICK-UP

Bez obzira na to imate li prvu ili travu kasne sezone, kratke, duge stabljike ili glomaznu, lisnatu travu, pick-up osigurava uvlačnu brzinu, čak i u laganim usjevima, uz održavanje gubitaka na minimumu.

ROTOR 

Uvlačni kanal velikog promjera vuče materijal u noževe koji ga obrađuju na prosječnu dužinu od 51 mm. Očvrsnuti noževi ostaju oštri – i stoga učinkoviti i u pogledu potrošnje goriva – što je duže moguće, dospijevaju duboko u komoru za bale, za temeljito, precizno i učinkovito rezanje. Oni su zaštićeni od opruga i automatski se resetiraju u slučaju da se tvrdi predmet podigne. Noževi se mogu izvući i zamijeniti bez alata.

KOMORA ZA BALE

Osamnaest kompresorskih valjaka čvrsto, ali blago miješaju silažu kako bi izuzeli zrak i oblikovali okrugle bale velike gustoće široke 1.2m i promjera 1.25m (1.3m na HD verzijama). Valjci rade u jedinstvenim stalnim podmazanim čahurama koje su u stanju izdržati teške performanse u teškim uvjetima visoke vlage. Kontrola aktivne komore na Silage Pack HD balirkama pruža dodatne performanse visoke gustoće.

MREŽA ILI PLASTIČNA FOLIJA ZA PREKRIVANJE

RB544 prese za okrugle bale imaju opcije za net-wrap (osnovno omatanje mrežom) i plastičnu /net wrap opciju. (Silage Pack, Silage Pack HD). Primjena filma u komori za bale zamjenjuje netwrap, brzo štiti travu, smanjuje dodatne oblaganje i osigurava da se bale lakše otvaraju, posebice u uvjetima zamrzavanja. Filmski valjci mogu se lako zamijeniti za one potrebne za mrežu, ako je potrebno.

STOL ZA OMATANJE

Nepropusno omatanje je kompletirano sa  dvije satelitske ruke na stolu za omatanje. Preklapanje između slojeva filma može se prilagoditi vašim potrebama zaštite silaže. Kada se završi omot, stol za omatanje velike brzine može staviti bale na tlo, bilo konvencionalno ili na njihovim krajevima, kada ih ispušta. Ovo sprječava rolanje bala nizbrdo na nagnutim poljima.

KONTROLNA KOMORA NA RB 544 SILAGE PACK HD

Jedinstvena aktivna kontrolna komora (ACC) na RB544 stalno prati i prilagođava gustoću kako bi se materijal čvrsto i dosljedno zapakirao u svaku balu. Rezultat su silažne bale maksimalne gustoće s minimalnom koncentracijom zraka, čime se smanjuje vjerojatnost kvarenja i osigurava održavanje oblika tijekom dugih razdoblja skladištenja.

MONITOR UPRAVLJANJA – KONTROLA OPERATORA

Operacija se olakšava uz zaslon monitora prese koji ima velike brojeve i slova, kako bi se osiguralo jednostavno čitanje podataka tijekom dana i noći. Zaslon je podijeljen na područja informiranja i postavki, s kojim se svim postavkama lako može pristupiti, kako bi se osiguralo brzo mijenjanje prilagođeno izmijenjenim uvjeti ili ako je potrebno, ponovno konfigurirati na tvorničke postavke.

OPCIJE GUMA

Svi modeli opremljeni su velikim, niskotlačnim kotačima kako bi se osigurala minimalna oštećenja na terenu, dok tandemske osovine na modelu omotača dodatno smanjuju tlak. Poanta je da je ponovan rast trave neometan, što znači da se i dalje mogu proizvesti visoke kvalitete usjeva nakon skidanja.