*Napomena - Zbog povećanog volumena dostava u rijetkim slučajevima moguća su kraća kašnjenja. Hvala Vam na razumijevanju.

ALVERDE Insekticid 1 l

KUPNJA ISKLJUČIVO UZ PREDOČENJE ISKAZNICE U AGRONOM POLJO APOTEKAMA.

 

SKU: 521636
SHARE

Opis

ALVERDE insekticid –

  • Nova aktivna tvar sa suvremenim mehanizmom djelovanja (IRAC 22 B)
  • Nema unakrsne rezistentnosti s karbamatima, neonikotinoidima, organofosfatima i piretoidima
  • Sigurno djelovanje, obuhvaća sve pokretljive razvojne stadije krumpirove zlatice

Rajčica, paprika, krumpir, kupus, kelj, zelena salata

 
Pripravak Alverde djeluje na potpuno drugačiji način. Djelatna tvar metaflumizon direktno djeluje na ključni enzim i blokira protok iona kroz natrijski kanal u živčanom sustavu kukaca, pri čemu se djelatna tvar ne mora prethodno aktivirati metaboličkim putem. To je jedinstvena osobina ovog pripravka i razlog što je djelatnu tvar metaflumizon ekspertna grupa IRAC (Insecticide Resistance Action Committee) priznala je kao jedinstvenu djelatnu tvar s novim mehanizmom djelovanja i razvrstala je u novu IRAC-grupu 22B. Ne postoji unakrsna rezistentnost s karbamatima, neonikotinoidima, organofosfatima i piretroidima. Zato je pripravak Alverde trenutno jedini registrirani insekticid razvrstan u razred B4 koji uspješno suzbija populacije krumpirove zlatice rezistentne na piretoide te se stoga odlično uklapa u antirezistentne strategije. Kukci prestaju gristi biljku čim usvoje djelatnu tvar, tako da nema daljnjeg oštećivanja biljke (“anti-feeding” učinak). Na taj način pripravak Alverde® štiti lisnu masu od šteta koje nanose ličinke i imaga i osigurava potpun i visok prinos. Alverde se posebno ističe odličnim djelovanjem na sve razvojne stadije ličinki i na odraslu krumpirovu zlaticu, kao i izuzetnom selektivnošću.

Kod primjene sredstva alverde moraju se poštivati propisi o vodama s ciljem zaštite voda. Sredstvo Alverde® ne smije se primjenjivati u kraškim područjima te laganim pjeskovitim, skeletnim i svim ostalim tlima na kojima je povećan rizik ispiranja u podzemne vode. Zabranjena je primjena na nagnutim površinama sklonim eroziji zbog odnošenja i nakupljanja ostataka u nižim etažama i mogućeg onečišćenja površinskih voda u podnožju padine.

Ako drugim propisima nije propisan veći sigurnosni razmak, radi zaštite korisnih i neciljanih organizama mora se poštivati sigurnosni razmak od površinske vode – mjereći od ruba obale, koji za dopuštene primjene iznosi:

– za upotrebu u rajčici i patlidžanu najmanje 20 metara i

– za upotrebu u krumpiru, zelenoj salati, rikoli, vrtnoj grbici, glavatom kupusu, kelju, kineskom kupusu, kelju pupčaru i smeđoj gorušici najmanje 5 metara.

Ostaci sredstva i škropiva ne smiju se izlijevati u površinske vode, kanalizaciju, dvorišne i stajske odvode. Stroj za primjenu pesticida i sapnice (dize) treba prati na polju, na mjestima gdje sredstvo ne može doprijeti u površinske vode i gdje nema opasnosti za ljude i životinje.

Recenzije (0)

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “ALVERDE Insekticid 1 l”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Pratite nas
VRH

Košarica 0

Pošaljite nam upit

Odgovorit ćemo Vam u najkraćem mogućem vremenu.