*Napomena - Zbog povećanog volumena dostava u rijetkim slučajevima moguća su kraća kašnjenja. Hvala Vam na razumijevanju.

POLYRAM DF Fungicid 0,25 kg

KUPNJA ISKLJUČIVO UZ PREDOČENJE ISKAZNICE U AGRONOM POLJO APOTEKAMA.

SKU: 1201
SHARE

Opis

Kontaktni fungicid za suzbijanje bolesti u vinogradarstvu, voćarstvu, povrćarstvu, na ukrasnom bilju i krumpiru.

Jabuka, kruška, vinova loza, krumpir, rajčica, salata

inove loze (vinske i stolne sorte)

– crne pjegavosti i crvene paleži u koncentraciji 0,2%. Sredstvo se primjenjuje kod pojave povoljnih uvjeta za zarazu. Dovoljna su maksimalno 2 tretiranja.
– plamenjače/peronospore u koncentraciji 0,2%.

 • U nasadima u rodu sa zaštitom se započinje kad se pojave povoljni uvjeti za zarazu pa do početka zriobe. Dozvoljena su 6 tretiranja u vegetaciji.
 • U mladim nasadima sa zaštitom se započinje kad se pojave povoljni uvjeti za zarazu pa do početka otpadanja listova. Dozvoljeno je 8 tretiranja u vegetaciji.

– crne truleži u koncentraciji 0,2%. Sredstvo se primjenjuje kod pojave povoljnih
uvjeta za zarazu pa do početka zriobe. Dozvoljena su šest tretiranja u vegetaciji.

 

jabuke i kruške

 • krastavosti ploda u koncentraciji 0,2% primjenom kod pojave povoljnih uvjeta za zarazu. Dozvoljena su najviše 3 tretiranja u vegetaciji u vremenskim razmacima 7 -10 dana ovisno o vremenskim uvjetima i intenzitetu zaraze.
 

ribiza (crveni i crni)

 • hrđe u koncentraciji 0,2% primjenom kod pojave povoljnih uvjeta za zarazu.
  Dozvoljena su najviše 4 tretiranja u vegetaciji u vremenskim razmacima 7 -10 dana.
 

šparoge

 • hrđe u količini 1,2 kg/ha uz utrošak 600 l vode/ha (12 g/100 m² u 6 litara vode/100 m²).
  S primjenom započeti kod prvih simptoma zaraze. Dozvoljena su najviše 4 tretiranja
  u vegetaciji.
 

celera korijenaša (na otvorenom)

 • pjegavosti lista u količini 1,8 kg/ha uz utrošak 600 l vode/ha. S tretiranjem započeti kod prvih simptoma zaraze. Dozvoljena su najviše 4 tretiranja u vegetaciji u vremenskim razmacima 7 -10 dana.
 

peršina (na otvorenom)

 • pjegavosti lista u količini 1,8 kg/ha uz utrošak 600 l vode/ha. S tretiranjem započeti kod prvih simptoma zaraze. Dozvoljena su najviše 4 tretiranja u vegetaciji u vremenskim razmacima 7 -10 dana.
 

vlasca (na otvorenom)

 • hrđe u količini 1,2 kg/ha uz utrošak 600 l vode/ha. S tretiranjem započeti kod prvih simptoma zaraze. Dozvoljena su najviše 4 tretiranja u vegetaciji u vremenskim razmacima 7 – 10 dana.
 

endivije (na otvorenom)

 • plamenjače i smeđe pjegavosti u količini 1,2 kg/ha uz utrošak 400-1000 l vode/ha. Sredstvo se primjenjuje kod pojave povoljnih uvjeta za zarazu. Dozvoljena su 2 tretiranja u vegetaciji u vremenskim razmacima 10-14 dana.
 

salate (na otvorenom)

 • plamenjače u količini 1,2 kg/ha (12 g na 100 m²). Primjenjuje se kod pojave povoljnih uvjeta za zarazu do stvaranja glavica (BBCH 40). Dozvoljena su 2 tretiranja na istom zemljištu u vegetaciji. Tretiranje se obavlja u vremenskim razmacima 7 – 10 dana ovisno o vremenskim uvjetima i intenzitetu zaraze.
 

rajčice (na otvorenom i i zaštićenom prostoru)

 • plamenjače u količini 2,0 kg/ha (20 g na 100 m²). Dozvoljeno je 5 tretiranja na istom zemljištu u vegetaciji u vremenskim razmacima 7 -10 dana ovisno o intenzitetu zaraze.
 

krumpira

 • plamenjače i koncentrične pjegavosti lista u količini 1,8 kg/ha uz utrošak 200 – 400 l vode/ha (0,18 g/m² u 20 – 40 ml vode/m²). Primjenom kod povoljnih uvjeta za zarazu. Dozvoljeno je 5 tretiranja na istom zemljištu u vegetaciji.
 

ukrasnog bilja (na otvorenom i u zaštićenom prostoru)

 • plamenjače i hrđe u količini od 1,5 kg/ha (15 g/100 m²) kod biljaka do visine 50 cm; 1,75 kg/ha (17,5 g/100 m²) kod biljaka visine 50 – 125 cm te 2,0 kg/ha (20 g/100 m²) kod biljaka iznad 125 cm uz utrošak 1000 l vode/ha.
  Za suzbijanje plamenjače potrebno je sa tretiranjem započeti kad se pojave povoljni uvjeti za zarazu, dok se protiv hrđe tretira kad se pojave prvi simptomi zaraze.
  Dozvoljeno je 8 tretiranja u vegetaciji u vremenskim razmacima 10 – 14 dana.
  Prskati do potpune natopljenosti biljke.
 • Albugo vrste u količini 2,0 kg/ha (20 g/100 m²) kod biljaka do 50 cm visine uz utrošak 1000 l vode/ha. Tretirati je potrebno kada se pojave prvi simptomi zaraze. Dozvoljeno je 8 tretiranja u vegetaciji u vremenskim razmacima 8-14 dana. Prskati do potpune natopljenosti biljke.
 

povrtnih kultura do stadija 2 prava lista (BBCH 12)

 • polijeganja rasada i peronospore/plamenjače u zaštićenom prostoru.
  Sredstvo se primjenjuje u količini 0,2 g/m² u 40 – 60 ml vode/m². Za suzbijanje gljiva koje uzrokuju polijeganje rasada potrebno je tretiranje obaviti nakon sjetve, dok je tretiranje za plamenjaču potrebno obaviti kod pojave povoljnih uvjeta za zarazu.
  Dozvoljena su najviše 2 tretiranja u vegetaciji u vremenskim razmacima 10 – 14 dana.
 
 • Sredstvo se smije primjenjivati za vrijeme leta pčela uz obavezno pridržavanje uputa za primjenu na etiketi i/ili popratnom listu.
 • Najbolje rezultate sredstvo postiže ako se koristi preventivno (prije početka razvoja bolesti).
 • Posebnu pozornost osjetljivosti različitih sorti potrebno je posvetiti kruškama – sredstvo se ne smije primjenjivati na sorti konferans.

14 dana za rajčicu, peršin, vlasac i krumpir
21 dan za endiviju, salatu i celer korjenaš
28 dana za jabuku i krušku
56 dana za vinovu lozu
35 dana za crni i crveni ribiz
OVP za mlado povrće i šparogu
Nije primjenjiva za ukrasno bilje

Recenzije (0)

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “POLYRAM DF Fungicid 0,25 kg”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Pratite nas
VRH

Košarica 0

Pošaljite nam upit

Odgovorit ćemo Vam u najkraćem mogućem vremenu.