Više nikad nećete kositi

Pokretan Li-ion baterijom, Automower® će pokositi cijeli vaš travnjak, automatski i tiho..

Bilo da je kiša ili sunce

Automower® će kositi u gotovo svim vremenskim uvjetima, a dizajniran je da radi i pod mokrim uvjetima.

Susjedi će ga voljeti

S razinom zvuka do 58 dB (A), Automower® lako može raditi na travnjaku bez da ometa vas ili vaše susjede.

Robotska kosilica

Husqvarna Automower® — svjetski lider robotskih kosilica

Održavanje vašeg travnjaka zelenim i zdravim može zahtijevati mnogo napornog rada. Husqvarna Automower® nije samo kosilica. To je robotski koncept koji radi za vas – bez vašeg nadzora, stalno.

Nasumični sistem košnje omogućuje Automoweru® pronalaženje svakog kutka vašeg travnjaka. Lako se nosi s mokrim i kišnim uvjetima, kao i teškim terenima, uključujući padine, rupe, pa čak i privremene prepreke kao što su češeri i voće. Automower® je toliko tih da može raditi noću bez stvaranja buke. Kroz aplikaciju Automower Connect, koja je dostupna za odabrane modele, imat ćete i potpunu kontrolu radnog vremena, tako da možete kositi vaš travnjak kad god i gdje god poželite.

Husqvarna Automower® konstantno kosi travu kako ona raste. Ovo je daleko najnježniji način za košnju trave. Dok pri standardnoj košnji obično režete nekoliko centimetara vlati trave koja se zatim sakuplja i uklanja, ostaci pokošene trave nakon što prođe Husqvarna Automower® dugački su tek nekoliko milimetara. Padat će na tlo, malčirati i gnojiti vaš travnjak.

Husqvarna Automower® zaštićen je od krađe na nekoliko načina. Za bilo kakvu promjenu na kosilici potreban je PIN kod koji znate samo vi. Alarm će se odmah oglasiti ako se ukuca krivi PIN ili ako se kosilica zaustavi ili podigne. Sam Automower® beskoristan je kada je ukraden, jer se ne može priključiti na drugi punjač/baznu stanicu. A kada se i prijavi da je ukraden, taj primjerak će biti uvršten na crvenu listu svjetskog servisnog sustava Husqvarne.

Husqvarna Automower® je potpuno automatiziran i radi unutar elektronske ograde koju stvara granična žica. Kada je baterija pri kraju, robotska kosilica se sama vraća do stanice za punjenje. Nakon jednokratne instalacije koju možete izvršiti vi ili vaš trgovac, godinama ćete uživati u travnjaku bez potrebe za održavanjem.

ZNAČAJKE

Želite pogledati pobliže? Saznajte više o proizvodu pregledom dizajna i značajki.

Bez potrebe za sakupljanjem ostataka trave

Automower® ostavlja sićušne ostatke trave koje nećete ni primijetiti pa ih ne morate sakupljati. Ostavljajući ih tako, na prirodan način gnojite vaš travnjak.

Sam pronalazi put do punjača

Automower® je vođen graničnim žicama koje se postavljaju na rubove vašeg travnjaka. Unutar tog područja kreće se u nepravilnim uzorcima tako da nema tragova košnje u travi.

Automatsko punjenje baterije

Automower® je pogonjen litij ionskom baterijom i dolazi sa stanicom za punjenje, koja je priključena na električnu utičnicu za vrt. Kada se vrši košnja, automatski se vraća na stanicu za punjenje.

Complex gardens

Automower® se može bez problema nositi s velikim i složenim travnjacima s mnogim preprekama. Nema problema u košnji travnjaka s nagibima do 45% (24 °).

ČESTO POSTAVLJANA PITANJA, PRI RADU, INSTALACIJI I VLASNIŠTVU

Radi li i kada pada kiša?

Automower® će kositi travu u gotovo svim vremenskim uvjetima i dizajniran je za rad u mokrim uvjetima. Ipak, preporučujemo da kosilicu ne koristite u ekstremnim vremenskim uvjetima, poput jakog pljuska, oluje ili grmljavine.

Može li raditi noću?

Sa svojom iznimno niskom razinom buke, Automower® lako može raditi u travnjaku, danju ili noću, bez ometanja vas ili vaših susjeda.

Jesu li djeca i kućni ljubimci sigurni tijekom rada robotske kosilice?

Iako Automower® koristi vrlo malu snagu, oštrica svejedno može ozlijediti. Ugrađena sigurnosna značajka osigurava da se noževi automatski zaustavljaju ako se kosilica podigne ili prebaci. Udaljenost između vanjskog ruba kosilice i vrha oštrica također je dovoljno dugačka kako bi se izbjegle nesreće poput ozlijeda stopala ili ruku. Ipak, preporučujemo parkiranje Automowera® kada se na travnjaku igraju kućni ljubimci ili malena djeca.

Kakva je zaštita od krađe?

Husqvarna Automower® zaštićen je od krađe na više načina. Za bilo koju izmjenu postavki potrebno je unijeti PIN kod. Zvuk će odmah oglasiti ako se ukuca krivi kod, te kada se kosilica zaustavi ili podigne. Robotska kosilica je neupotrebljiva kada je ukradena jer nije kompatabilna s drugim punjačima. A kada se prijavi da je ukradena, bit će uvrštena na globalnu crvenu listu.

Kako kosi rubove travnjaka?

Automower® pokriva cijeli travnjak unutar granične žice, ne ostavljajući ni jedan dio travnjaka nepokošenim. Međutim, preporučujemo vam da vanjski dio rubova travnjaka pokosite s trimerom kako biste dobili savršen rezultat.

Kako se nosi s uskim prolazima?

Automower® je vođen graničnim žicama oko vašeg travnjaka. Unutar tog područja kreće se u nepravilnim uzorcima tako da na travi nema tragova košnje. Moguće je obraditi uske prolaze široke do 60 cm, ovisno o modelu robotske kosilice.

Kako se nosi s neravnim terenom?

Automower® ima velike stražnje kotače i zbog toga se može vrlo dobro nositi s neravnim površinama. Također, savladava sve padine do 45% (24 °) nagiba. Automower® je dovoljno malen da slijedi zakrivljenost grubih površina travnjaka. Neće raditi rezove u zemlju ili u rubove travnjaka kao što je to slučaj sa standardnim kosilicama.

Što ako se na travnjaku nalaze manji predmeti?

Da bi se produljio radni vijek noževa, potrebno je redovito sakupljati kamenje, lišće, štapove i druge male predmete. Ti predmeti neće oštetiti kosilicu, ali noževi će se brže trošiti. Grane stabala mogu također oštetiti ili saviti noževe što će rezultirati lošijim rezultatima košnje.

Kako robotska kosilica zna da je pokosila cijeli travnjak?

Naizgled nasumičnom košnjom, u različitim smjerovima, dobit ćete travnjak poput tepiha, preko cijele njegove površine. U posljednjih 20 godina testiranja također se pokazalo da je ovo najpouzdaniji način pokrivanja cijelog travnjaka čime nijedan dio travnjaka ne ostaje nepokošen. Pouzdanost i preciznost ostalih tehnologija potrebnih za sustavno košenje nije dovoljno kvalitetno da ponudi poboljšanje u odnosu na slučajni sistem petlje koji se danas koristi kod Automower® robotskih kosilica.

Što se zapravo događa prilikom pripreme?

Moguće je da sami odradite pripremu travnjaka i to prema uputama koje dobijete u paketu. Potrebno je 2-5 sati, ovisno o veličini i složenosti travnjaka. Preporučujemo da pripremu odradite uz pomoć obučenih Husqvarna trgovca ili servisera. Oni imaju iskustva i potrebnu obuku kako bi to odradili na najučinkovitiji mogući način. Većina trgovaca nudi instalacijsku uslugu, iako ona nije uključena u preporučenu maloprodajnu cijenu.

Kako Automower radi prvi puta na visokoj travi?

Ako je trava jako duga i gusta, trebali biste podići visinu rezanja, a zatim je postupno smanjivati na željenu razinu. Ako je trava jako visoka i gusta, savjetujemo vam da prije korištenja same robotske kosilice travnjakom još jednom prođete sa standardnom kosilicom.

Koliko traje jamstvo?

Jamčimo vam ispravnost naših proizvoda. Neispravne dijelove popravljaju ili zamjenjuju ovlašteni Husqvarna servisi unutar jamstvenog razdoblja.

AUTOMOWER® 105

Kapacitet – maksimalna radna površina 600 m² Kompaktan i lagan
Tipično vrijeme punjenja 50 min Žica za navođenje
Navigacijski sistem Nasumičan Košnja lokacija koje su izvan dohvata stanice za punjenje x2
Lagano podešavanje visine

AUTOMOWER® 305 – NOVO

Kapacitet – maksimalna radna površina 600 m² Automower® Connect@HOME
Tipično vrijeme punjenja 60 min Sistematska košnja prolaza
Navigacijski sistem Nasumičan Jednostavno čišćenje i pranje
Klimatski timer

AUTOMOWER® 310 – NOVO

Kapacitet – maksimalna radna površina 1000 m² Automower® Connect@HOME
Tipično vrijeme punjenja 60 min Automatski prijelaz preko uskih dijelova
Navigacijski sistem Nasumičan Žica za navođenje
Ovladava kosinama nagiba do 40%

AUTOMOWER® 420

Kapacitet – maksimalna radna površina 2200 m² Automower® Connect@HOME
Tipično vrijeme punjenja 50 min Ultra tih rad
Navigacijski sistem Nasumičan Dupla vodeća žica
Električno podešavanje visine košnje

AUTOMOWER® 315X

Kapacitet – maksimalna radna površina 1600 m² Automower® Connect
Tipično vrijeme punjenja 50 min GPS-navigacija
Navigacijski sistem Nasumičan LED svjetla
Nenadmašna povezanost

AUTOMOWER® 430X

Kapacitet – maksimalna radna površina 3200 m² Automower® Connect
Tipično vrijeme punjenja 50 min GPS-navigacija
Navigacijski sistem Nasumičan LED svjetla
Nenadmašna povezanost

AUTOMOWER® 450X

Kapacitet – maksimalna radna površina 5000 m² Automower® Connect
Tipično vrijeme punjenja 60 min GPS-navigacija
Navigacijski sistem Nasumičan LED svjetla
Nenadmašna povezanost

AUTOMOWER® 435X AWD – NOVO

Kapacitet – maksimalna radna površina 3500 m² Automower® Pogon na sva 4 kotača
Tipično vrijeme punjenja 30 min Pivotirajući dizajn stražjeg dijela
Navigacijski sistem Nasumičan Automower® Connect
GPS-navigacija

AUTOMOWER® 520

Kapacitet – maksimalna radna površina 2200 m² Husqvarna Fleet Services™
Tipično vrijeme punjenja 50 min Komercijalno korisničko sučelje
Navigacijski sistem Nasumičan GPS-navigacija
Trostruke žice vodilice

AUTOMOWER® 550

Kapacitet – maksimalna radna površina 5000 m² Husqvarna Fleet Services™
Tipično vrijeme punjenja 60 min Komercijalno korisničko sučelje
Navigacijski sistem Nasumičan Prepoznavanje prepreka
GPS-navigacija

AUTOMOWER® 535 AWD – NOVO

Kapacitet – maksimalna radna površina 3500 m² Automower® Pogon na sva 4 kotača
Tipično vrijeme punjenja 30 min Pivotirajući dizajn stražnjeg dijela
Navigacijski sistem Nasumičan Husqvarna Fleet Services™
Komercijalno korisničko sučelje