Agronom – Vaš partner u poljoprivredi

Tvrtka Agronom d.o.o. Požega osnovana je 1996. godine. Kontinuiranim razvojem i ulaganjima u tvrtku, Agronom se svrstao među vodeće tvrtke na području trgovine poljoprivrednim proizvodima, poljoprivrednom mehanizacijom te repromaterijalom za poljoprivredu.

Agronom danas zapošljava više od 280 djelatnika, a poslovanje je organizirano u više segmenata.

Ugovaranje poljoprivredne proizvodnje

Ugovaranje poljoprivredne proizvodnje sa obiteljskim gospodarstvima na području Republike Hrvatske obuhvaća cca 24.000 ha. Ugovaranje proizvodnje (kooperacija) se prvenstveno odnosi na ugovaranje proizvodnje pšenice, uljane repice, soje, kukuruza, šećerne repe, suncokreta i ječma. Sve proizvedene količine Agronom d.o.o. otkupljuje u vlastitom silosima i to:

  • silos Kutjevo kapaciteta 15.000 tona,
  • silos Borovljani kapaciteta 12.000 tona,
  • silos Virje kapaciteta 1.000 tona,
  • silos Garešnica kapaciteta 16.000 tona,
  • silos Tordinci kapaciteta 6.000 tona,
  • silos Jagodnjak kapaciteta 8.000 tona,
  • silos Stari Mikanovci kapaciteta 4.000 tona,
  • silos i podno skladište Budrovci kapaciteta 8.000 tona,
  • podno skladište Gornja Vrba kapaciteta 2.000 tona.

Prodaja poljoprivrednih strojeva i mehanizacije

Agronom d.o.o. ekskluzivni je uvoznik, prodavatelj i serviser poljoprivrednih traktora i poljoprivrednih strojeva Case IH i Steyr za Republiku Hrvatsku. Od poljoprivredne mehanizacije posebno ističemo tvrtku Amazone Njemačka, svjetskog lidera u proizvodnji poljoprivrednih priključaka, čiji smo ekskluzivni zastupnik za Republiku Hrvatsku. Osim toga na hrvatskom tržištu tvrtka Agronom d.o.o. zastupa i niz renomiranih kompanija na području poljoprivredne mehanizacije i to: Farmtech Slovenija – proizvodnja svih vrsta poljoprivrednih prikolica, Metal Fach Poljska, Pichon Francuska – najveći proizvođač cisterni za gnojnicu i prikolica za stajnjak, Vigolo Italija, Dominoni Italija, Unia Poljska, Cosmeco Italija. Isto tako razvijena je i vlastita robna marka Profi seed sijačice i Profi cult kultivatori.

Poljoprivredne ljekarne – maloprodaja

Trenutno Agronom d.o.o. ima 73 poljoprivredne ljekarne na području kontinentalne Hrvatske.

Proizvodnja

Tvrtka Agronom u vlastitim proizvodnim kapacitetima proizvodi ratarske usjeve na cca 600 ha vlastitih površina, te uz to posjeduje postrojenje za doradu sjemena koje dorađuje i plasira pod vlastitim imenom.

U novije vrijeme Agronom d.o.o. bavi se i stočarskom proizvodnjom i to tovnih svinja na farmi u Virju kapaciteta 1600 tovljenika u turnusu, te tovom junadi na farmi Vrpolje kapaciteta 2000 tovljenika u turnusu.

Uz stočarsku proizvodnju tvrtka je razvila i vlastitu proizvodnju stočne hrane koju prodaje kroz vlastitu maloprodajnu mrežu kao i u veleprodaji.

Veleprodaja

Tvrtka Agronom kroz veleprodaju opskrbljuje cijeli niz partnera sredstvima za zaštitu bilja, sjemenom, gnojivima te ostalim repromaterijalom potrebnim za uspješnu poljoprivrednu proizvodnju.

Osnovni podaci

Agronom d.o.o. za trgovinu na malo i veliko
Adresa: Zagrebačka 171, 34000 Požega
Nadležni sud: Trgovački sud u Slavonskom Brodu
MBS: 050017232
OIB: 67793044823
Temeljni kapital: 38.505.100,00 uplaćen u cijelosti
Članovi društva: Darko Aračić i KJK Balkan Holding S.a.r.I., Luksemburg
Poslovna banka: Privredna banka Zagreb d.d.
IBAN HR3523400091110495563